بلاگ

علائم بلغم چیست؟

علائم بلغم چیست؟
5/5 - (1 امتیاز)

در طب سنتی مزاج‌ های متفاوت برای افراد شناسایی می شود که علائم بلغم یکی از آن ها است. هر کدام از این این مزاج ها یا طبع ‌ها، ویژگی‌ های مخصوص به خود را دارند. به طور طبیعی در مزاج شناسی افراد دارای چهار طبع (اخلاط اربعه یا خلط های چهارگانه) شامل دم، صفرا، بلغم و سودا هستند.

ممکن است بر اثر مصرف برخی از مواد غذایی یا به دلیل سبک زندگی، یکی از خلط‌ ها در فرد افزایش پیدا کرده و در نتیجه وضعیت سلامت فرد تغییر کند و به عنوان مثال علائم بلغم در او هویدا شود.

بلغم چیست؟

همانطور که گفته شد، بلغم یکی از خلط های چهارگانه است. علائم بلغم بعضاً می تواند زندگی فرد را مخطل کند. این خلط ملموس را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ بلغم طبیعی و بلغم غیر طبیعی که در ادامه به آن اشاره شده است.

  • بلغم طبیعی: این نوع بلغم، توانایی تبدیل شدن به خون را داشته و به اصطلاح خام است. بلغم طبیعی شیرین مزه است و طبع آن نسبت به طبع خون زیاد سرد نیست و درمان آن هم از نوع غیر طبیعی آسان تر است.
  • بلغم غیرطبیعی: این بلغم پخته است و مزه آن شیرین نیست. هنگامی که بلغم غیر طبیعی با خون قاطی شود، مزه خود را از دست داده و درمان آن نیز سخت‌تر می شود. این نوع بلغم معمولاً در اثر سرماخوردگی به وجود می آید.

تاثیر فصل زمستان بر بلغم

علائم بلغم چگونه است؟

به طور کلی علائم نشان دهنده بلغم در یک فرد شامل ترشی دهن، سردی دست، پوست شل، خواب آلودگی، جاری شدن آب از دهان هنگام خواب، هضم بد یا دیر هضمی غذا، سستی و ضعف، تکرر ادرار و دفع ادرار با فشار زیاد است.

همچنین کم شدن حواس، پادرد و زانو درد، قولنج در کمر، گردن و شانه‌ها، تنگی نفس، تپش قلب، ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در چشم و… از دیگر علائم بلغم است.

تاثیر فصل زمستان بر بلغم

همانطور که اشاره شد طبع این خلط بلغم سرد و مرطوب است. با توجه به اینکه بدن میزبان بلغم رو به سردی است، علائم بلغم نیز در فصل سرما کاملاً نمایان می شود؛ بنابراین بایستی در فصل زمستان بدن خود را گرم نگه داشته و از مصرف سردیجات خودداری کرده و از قوی ترین بلغم زدا استفاده کرد.

رژیم غذایی افراد بلغمی

رژیم غذایی

افراد بلغمی باید در مصرف برخی از مواد غذایی احتیاط کنند تا کمتر دچار علائم بلغم بشوند. غذاهایی که باید در مصرف آن ها برای افراد بلغمی احتیاط کرد شامل انواع لبنیات همچون شیر و ماست، ترشی، شور، گوشت گاو و گوساله، عدس، قارچ، سیب‌ زمینی، گوشت سفید یعنی مرغ و ماهی (به خصوص برای روماتیسمی‌ها) و مواردی از این دست اشاره کرد.

این مواد غذایی سبب افزایش بلغم در افراد بلغمی می‌شوند و چنانچه از آنها استفاده می‌کنند، حتماً باید با مصلح همراه باشد.

تاثیر بر اندام

یکی دیگر از علائم بلغم چاقی و عدم تناسب اندام در افراد بلغمی است. همچنین علائم بلغم می تواند به شدت بیمار را آزار دهد، بنابراین برای رفع بلغم می توان از روش های گیاهی نیز استفاده کرد. به هر صورت تشخیص بلغم کار پزشک طب یا متخصص است.

اگر بلغم به درستی تشخیص داده شود، میتوان جلوی خروج آن از حالت تعادل را گرفت. همانطور که اشاره شد بلغم یکی از علت چاقی ناگهانی شکم است و همچنین این چاقی در دیگر نواحی همچون کمر و پهلوها، ران و باسن افراد نیز قابل مشاهده است.

گیاهان مؤثر بر بلغم

گیاهان مؤثر بر بلغم

علاوه بر مواردی که گفته شد، برخی از گیاهان دارویی توانایی کاهش علائم بلغم را دارند. رازیانه، مرزنجوش، پنیرک، بارهنگ، زنیان، زنجبیل، زعفران و نعنای تازه از جمله این موارد است.

علاوه بر این برخی از دمنوش ها همچون به لیمو، دمنوش زنجبیل، دمنوش دارچین، دمنوش بادرنجبویه، دمنوش بهار نارنج و دمنوش گل گاوزبان برای افراد بلغمی مناسب است.

نکته پایانی

در این مطالب سعی شد علائم بلغم و راه های کاهش آن مورد بررسی قرار بگیرد. همانطور که گفته شد برای کاهش این علائم باید از نظر غذایی پرهیز کرده و برخی گیاهان دارویی را مصرف کرد.

در صورت نیاز به انواع دمنوش و همچنین داروهای گیاهی می توانید از عطاری آنلاین پورداد طب دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *